Különleges ágyas pálinkák

Ágyas szilva pálinkaEgy barátomnál kóstoltam először az ágyas pálinkát, melyhez hasonlót azóta sem ittam bármerre is jártam a világban. A dolog elkeserített, hiszen idős barátom évek óta nem foglalkozik ágyas pálinka készítésével, nem készíti a hungarikumként számon tartott finomságot. Mikor ezzel kapcsolatos sajnálatomat elmeséltem neki csak nevetett és elárulta, nincs semmi titok a dologban, hacsak a valóban minőségi pálinkát és az alaposan kiszárított aszalt gyümölcsöket nem tekintjük annak. Ágyas pálinkája ugyanis a természetes módon (teljesen adalékmentesen készült) aszalt gyümölcsöknek köszönhetően nyeri el különleges ízét és zamatát. Ezekben a gyümölcsökben már semmiféle folyadék nincs, így a pálinkában csupán a szín, íz és aroma anyagok tudnak kioldódni. Ha korán tesszük a gyümölcsöt a pálinkába és még az tartalmat folyadékot ágyas pálinkánk zavarossá válik, ami jelentősen ront a látványon, bár ízben nem okoz semmilyen problémát. Ezek tudatában azt hiszem megpróbálkozok én is az ágyas pálinka elkészítésével, hiszen rendelkezésemre áll aszalt gyümölcs és minőségi pálinka is. Még több magyaros termék:www.hungarikumbolt.hu