Mikor érdemes szerver bérlés mellett dönteni

 

domain regisztrációk

domain regisztrációk

Ha egy cég növekedésére gondolunk, bizonyára az első dolog, ami eszünkbe jut, a termékek vagy a szolgáltatások szélesítése, esetleg a piaci jelenlét erősítése. De mi van a szervezet belső struktúrájával, az infrastruktúrával? Nem lehetne arra is gondolni, mint a fejlődés egy fontos részére? Például, vajon mikor érdemes a saját szerver üzemeltetés helyett szerverbérlés mellett dönteni?
A válasz nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Sok mindent kell figyelembe venni, például a cég méretét, a technológiai igényeit, a növekedési terveit, és persze a költségeket is. És, bár ezek mind fontos szempontok, talán az a legfontosabb kérdés, hogy pontosan mire is van szükségünk?
Egy nagyobb cég számára, amelyiknek komoly adatmennyiséget kell kezelnie, és fontos a rendelkezésre állás, a szerverbérlés lehet a legjobb választás. Egy bérelt szerver ugyanis rendkívül megbízható, és a legtöbb szolgáltató folyamatosan frissíti a hardvert, így a legújabb technológiához juthat hozzá. Ráadásul a szolgáltatók általában teljes körű támogatást nyújtanak, így ha valami gond adódik, nem neked kell megoldani.
Egy kisebb cég számára is lehet érdemes a szerverbérlés, különösen, ha a cég még a növekedés korai szakaszában van, és nem szeretne sok pénzt költeni szerverekre és szerverteremre. Egy bérelt szerver ugyanis gyakran olcsóbb, mint a saját szerver üzemeltetése, és a költségvetést is könnyebb tervezni, mivel a díjak általában havi alapon kerülnek felszámításra.
De talán a legfontosabb, hogy egy bérelt szerver lehetővé teszi, hogy a cég a saját magja fejlesztésére koncentráljon, és ne kelljen aggódni a szerverek üzemeltetésének technikai részletei miatt. Nem lenne jobb, ha ezeket a kérdéseket profikra hagynánk, akik pontosan tudják, hogy mit csinálnak?